Fahrudin Radončić: Koalicija sa SDA neupitna samo u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Fahrudin Radončić: Koalicija sa SDA neupitna samo u Mostaru
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) održao je pres-konferenciju o temi koalicije u Kantonu Sarajevo i sigurnosnim pitanjima u Bosni i Hercegovini i regionu. 

Osvrnuo se na medijski istup Armin Cibre, njegovog bivšeg tjelohranitelja i vozača, koji je ustvrdio da su Radončić i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović organizirali kriminalnu grupu i distribuirali narkotike. Takve navode je odbacio.

Neistina je, dodao je Radončić, da je članovima kavačkog klana, zajedno sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem, davao lažne pasoše. 

Kazao je da je Cibra projekat u koji je uloženo više miliona KM. 

"Neophodna je reakcija nadležnih institucija BiH. Tražim hitno održavanje Komisije za nadzor nad OSA-om gdje će biti saslušan njen direktor Osman Mehmedagić", rekao je Radončić, kazavši da direktor OSA-e mora dati podatke o grupi koja širi neistine o njemu. 

Kazao je da će tražiti i reakciju Tužilaštva BiH. Rekao je da s ovim treba upoznati Ured za borbu protiv korupcije KS, odnosno savjetnika Erica Larsona. 

Upitan o koalciji sa SDA, kazao je da je ona neupitna samo u Mostaru. Objasnio je da je ona narušena njegovom ostavkom na mjesto ministra sigurnosti BiH. 

"Na nivou države više nema ni jednog našeg direktora", kazao je Radončić, pozvavši takve, ako ih ima, da daju ostavku. 

Rekao je su na federalnom nivou "taoci", jer SBB-ovi ministri ne mogu dati ostavke jer Vlada ne bi mogla funkcionirati. 

Upitan za Sarajevo, rekao je da su odnosi dodatno pogoršani "nakon Cikotića", odnosno njegove šokantne izjave o migrantima te da neće biti imenovanja novih ministara. Rekao je da će razmisliti šta će biti s Vladom KS. 

"Nemojte da vam neko podvaljuje da mi opstruiramo rješavanje zdravstvenih problema", rekao je, govoreći o upražnjenim ministarskim pozicijama u glavnom gradu BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije