Radončić sa delegacijom SBB-a posjetio Memorijalni centar u Potočarima

Radiosarajevo.ba
Radončić sa delegacijom SBB-a posjetio Memorijalni centar u Potočarima
Foto: SBB BiH / Srebrenica

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, zajedno sa potpredsjednicima Editom Đapo i Admirom Čavkom, posjetio je danas Memorijalni centar Srebrenica - Potočari gdje je proučio Fatihu i položio cvijeće na spomen-obilježje žrtvama genocida. 

Nakon toga, u razgovoru sa Emirom Suljagićem, direktorom Centra, delegacija SBB-a upoznala se sa svim detaljima sveobuhvatnih priprema za obilježavanje 25 godina genocida u Srebrenici.

"Čuvanje istine i uspomene na nevine žrtve genocida, opstanak i funkcioniranje Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, u svakom smislu, trajna su obaveza svakog Bošnjaka, ali i Bosne i Hercegovine kao države", saopćeno je iz SBB-a.

Suljagić je upoznao delegaciju sa informacijom da će se tokom komemoracije 11. jula, video linkom, javnosti obratiti 25 najistaknutijih državnika i ličnosti svijeta što je veoma važno za etabliranje istine o strahotama koje su počinjenje nad Bošnjacima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije