Radončić: Špirić ne treba biti smijenjen, treba ispitati rad OSA-e

A. B.
Radončić: Špirić ne treba biti smijenjen, treba ispitati rad OSA-e
Lider SBB-a Fahrudin Radončić danas je u Sarajevu izjavio kako ne treba polemizirati da li predsjedavajući Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) Nikola Špirić treba biti smijenjen.

Prema riječima Radončića, BiH ima veliki problem jer se bavi problemima rada pojedinaca, a ne policije i agencije, odnosno komisije.

"Lideri prije svega imaju problem loših ličnih odnosa. Nije potrebna priča da li će Špirić biti smijenjen i to je potpuno irelevantno jer on radi svoj posao. Vrlo je važno da se otvori pitanje da li agencija radi dobro svoj posao, odnosno komisija. Također moram kazati da danas nismo razgovarali o javnom RTV servisu", kazao je Radončić.

"I vi možete biti lični tjelohranitelj Bakira Izetbegovića, ali ne možete biti kasnije na čelu jedne institucije lično u službi njegove politike", dodao je.

Radončić je novinarima pokazao faksimil Facebook profila Amele Šehović, supruge direktora OSA-e, pojašnjavajući kako ona može znati za istrage i kako može komentirati nekog predsjednika u kongresu ili senatu.

Radončić se danas u zgradi Predsjedništva BiH sastao s Draganom Čovićem, članom Predsjedništva BiH, gdje je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, o kojoj je prethodno razgovarao i s bošnjačkim članom Predsjedništva i predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem.

Također, Čović je najavio kako će ove sastanke iskoristiti da iz njih izvuče maksimum jer 17. jula preuzima predsjedavanje Predsjedništvom BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije