Radončić i Wigemark se ponovo susreli, jedna tema bila u fokusu razgovora

Radiosarajevo.ba
Radončić i Wigemark se ponovo susreli, jedna tema bila u fokusu razgovora
Foto: SBB / Susret Radončića i Wigemarka

Šef delegacije i specijani predstavnik Evropske unije Lars-Gunnar Wigemark razgovarao je danas sa predsjednikom Saveza za bolju budućnost Fahrudinom Radončićem u prostorijama ove stranke.

To je jedan u nizu Wigemarkovih susreta sa domaćim liderima uoči posjete komesara Evrospke unije za susjednu politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahna Bosni i Hercegovini koja se očekuje 23. marta ove godine.

 

Wigemark je upoznao predsjednika Saveza za bolju budućnost o dosadašnjim aktivnostima na pripremi nove agende za socioekonomske reforme u Bosni i Hercegovini i njenim preliminarnim sadržajem.

 

Radončić je iskazao čvrstu podršku ove političke stranke svim reformama koji će od Bosne i Hercegovini napraviti uređenije i bogatije društvo za njene građane.

Također, on je iznio i manje sugestije vezano za sadržaj platforme, za koju je u razgovoru sa Wigemarkom ocijenio da se radi o iznimno dobro pripremljenoj viziji prioriteta rada buduće vlasti neovisno od toga ko će je činiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije