Ministar Radončić govorio o aferama "Respiratori" i "Korona party"

Radiosarajevo.ba
Ministar Radončić govorio o aferama "Respiratori" i "Korona party"
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i lider SBB-a, danas je pred novinarima komentirao nabavku zaštitnih maski u Kantonu Sarajevo.

„Mafija koja je pokrala respiratore želi da rastegne odgovornost na drugu stranu. U Sarajevskom kantonu imate da je neko nabavio 50.000 maski po cijeni 80 feninga, a prodao po 90 feninga i zaštitio domaću proizvodnju jer se sve radilo u Visokom i jednoj drugoj kompaniji, i sačuvali stotinjak radnih mjesta. U aferi "Respiratori" imate 10 i više miliona KM gdje su se nabavljali ventilatori i druga oprema. To su neuporedive afere koje je neko plasirao da ispadne da smo svi isti, nismo svi isti. Zna se ko je kriminalac. Ne ulazimo u presumpciju nevinosti, neka tužilaštvo, SIPA i ostali organi rade u punom kapacitetu“, podvukao je Radončić

Novinari je zanimao i njegov komentar afere „korona party“.

„Napravljena je veoma ružna stvar, to je taj „korona party“, gdje su pojedini ljudi pokazali ili htjeli da pokažu da su iznad drugih društvenih standarda. Nije u redu da smo cijelu naciju pozvali da poštuju mjere, da apelujemo da poštuju, da kažnjavamo, a da imamo jednu grupu da pravi svoje partyje. Velika je greška da se u svemu tome našao, naravno, jedan ministar s nivoa Vijeća ministara BiH. O njegovoj konkretnoj odgovornosti, on je na kraju krajeva sam ponudio, ostavku, svjestan šta je uradio, odlučit će SNSD i njegova stranka“, naglasio je lider SBB-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije