Radončić: Do kraja godine će javnost znati ko su sebični lideri i bolesni karijeristi

30
Radiosarajevo.ba
Radončić: Do kraja godine će javnost znati ko su sebični lideri i bolesni karijeristi
Foto: Facebook / Radončić na sastanku sa Palmerom

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić oglasio se na svom Instagram profilu nakon današnjeg sastanka s izaslanikom SAD zaduženim za reformu Izbornog zakona BiH Matthew Palmer.

"U igri je mnogo više od Izbornog zakona. Ukoliko naši političari ne shvate da je američko medijatorsko uže spasa za postizanje kompromisnog dogovora o izmjeni Izbornog zakona zadnja šansa za stabilizaciju i sigurniju budućnost BiH, posljedice će biti nesagledive.

Do kraja godine će javnost i međunarodni partneri shvatiti ko su zaista vlastoljubivi populisti, sebični lideri i bolesni karijeristi koji javno ili tajno žele trojnu podjelu, a ko političari sa punom državničkom odgovornošću prema teškom historijskom izazovu i građanima.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

I, kome su prioritet stabilna Bosna i Hercegovina, usklađeni međunacionalni odnosu, ekonomski razvoj, zaustavljanje cijepanja BiH, mir, regionalne i euroatlanske integracije ispred foteljaških ili ideoloških interesa.

Kompromis je majka svih uspjeha.

Imamo potentnu pregovaračku platformu. Hvala gospodi Palmeru i Nelsonu na njihovom izuzetnom trudu, diplomatskoj inovativnosti i iskazanoj upornosti", napisao je Radončić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (30)

/ Povezano

/ Najnovije