Radončić: Bošnjaci nisu zaslužili da ih vode neozbiljni ljudi

10
Radiosarajevo.ba
Radončić: Bošnjaci nisu zaslužili da ih vode neozbiljni ljudi
Foto: Arhiv / Fahrudin Radončić

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost(SBB) oglasio se na svojoj Facebook stranici povodom izjave Šefika Džaferovića "da BiH ne zaostaje za zemljama regiona kada je u pitanju vakcinisanje građana". 

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

"Bošnjaci nisu zaslužili da ih vode neozbiljni ljudi.

Usred teške krize sa hiljadama ilegalnih migranata i haosa u smislu sigurnosnog ugrožavanja ljudi, ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić je javno i primitivno drsko rekao da se radi o “seksi temi i fensi pitanju”.

U žalosnom vremenu kada je Federacija BiH, odnosno Bošnjaci, jedini prostor u Evropi i šire bez početka masovne imunizacije, ministrica Bisera Turković potpuno nemedicinski i neodgovorno izjavljuje da je “Astra Zeneca vakcina za siromašne” (a, primjerice, cijela Velika Britanija je primila baš to cjepivo).

Još gore, dok u Bosni i Hercegovini ni na vidiku nema prijeko potrebnih milion-dva vakcine i kada dnevno umire više od 40 osoba, član Predsjedištva BiH, Šefik Džaferović, šibicarski izjavljuje da “Bosna i Hercegovina ne kasni za regionom u imunizaciji”.

Brojke govore drugačije. Republika Srbija je već utrošila nevjerovatnih tri miliona doza i svakodnevno vakciniše više od 10.000 svojih građana, Republika Hrvatska je plasirala više stotina hiljada doza, a teritorijalno mala Crna Gora je počela sa masovnom imunizacijom...

Zaista, Bošnjaci nisu zaslužili da ih u jeku historijske drame vode i predstavljaju ovako nedržavotvorni, neodgovorni i teškim obmanama skloni ljudi", poručio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije