Dodik pristao na zahtjeve, radnici Željeznica RS prekinuli štrajk glađu

Anadolija
Dodik pristao na zahtjeve, radnici Željeznica RS prekinuli štrajk glađu
/ AA
Saobraćaj na željezničkoj stanici u Banjaluci je odblokiran, a radnici Željeznica Republike Srpske koji su štrajkovali građu odlučili su prekinuti štrajk.

Do ovoga je došlo nakon što je Milorad Dodik, predsjednik RS-a, prilikom posjete radnicima u štrajku rekao da će svi njihovi zahtjevi biti ispunjeni.

"Izdat je nalog za isplatu februarskih plata i to će i dalje ići redovno", rekao je Dodik i dodao da se mora pronaći rješenje za stara potraživanja radnika obzirom da ne mogu odjednom biti izmirena.

Za najavljeno povećanje naknada Upravi rekao je da neće biti realizovano, ali da ne može obećati smjenu direktora. Finalizaciju dogovora realizovaće radnici sa Upravom.

Radnike koji štrajkuju glađu Dodik je pozvao da prekinu štrajk, a nakon kraćeg sastanka Zlatko Marin, predsjednik Samostalnog sindikata Saobraćajno-transportne djelatnosti u Željeznicama RS, koji je također štrajkovao glađu sa kolegama, rekao je da su odlučili da obustave štrajk.

"To ne znači da nećemo to ponovo uraditi ukoliko ovo ne bude realizovano", rekao je Marin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije