Banja Luka: Radnici Željeznica RS-a blokirali prugu, direktor otišao po direktivu

Anadolija
Banja Luka: Radnici Željeznica RS-a blokirali prugu, direktor otišao po direktivu
/ Anadolija
Na Željezničkoj stanici u Banjoj Luci, gdje 12 radnika Željeznica RS štrajkuju glađu, okupilo se oko 200 radnika i građana, a željezničari su odlučili da tijelima blokiraju prolazak vozova.

Ispred i na stanici okupljen je veći broj policajaca, a prema nezvaničnim informacijama jedan od direktora Željeznica RS je otišao u Vladu RS po direktive za izlaz iz ove situacije. 

Prethodno je Anton Kasipović, potpredsjednik Vlade RS-a, danas izjavio da će Vlada u toku dana razmatrati na koji način će dalje rješavati pitanje restrukturisanja Željeznica RS. 

"Ono što smatram naročito dramatičnim jeste da bilo ko ugrožava i svoje zdravlje štrajkujući glađu. Vlada je posvećena tome, trebamo sjesti i razgovarati, u ovoj sedmici ćemo uvjeren sam isplatiti i određene troškove naknada za topli obrok i prevoz, ali još jednom poziv, apel, molba da ljudi zbog sebe, svog zdravlja i svojih porodica razgovaraju preko svojih ovlaštenih predstavnika sa Vladom i da zajedno tražimo rješenje", rekao je Kasipović i dodao da je rješenje na tragu onog što preporučuje Svjetska banka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije