Radnici BHRT-a: Hitno donijeti zakon o naplati RTV takse preko računa za struju

Anadolija
Radnici BHRT-a: Hitno donijeti zakon o naplati RTV takse preko računa za struju
/ Anadolija
Upravni odbor (UO) Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u smatra da je neusvajanje izmjena zakona o Javnom RTV Sistemu od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH sramotno.

"Neusvajanje izmjena Zakona o Javnom RTV sistemu dovodi u pitanje opstojnost BHRT-a, kao i egzistenciju svih uposlenika i njihovih porodica", navodi se u saopćenju Samostalnog sindikata radnika BHRT-a. 

Samostalni Sindikat radnika BHRT-a, kao većinski sindikat, iako je već mjesecima u više navrata upozoravao na stanje i probleme u BHRT-u, jte oš jednom od zastupnika u Predstavničkom domu PS BiH zahtijeva da na svojoj slijedećoj sjednici, koja će se održati 1. augusta, po hitnoj proceduri usvoji izmjene zakona na način da se naplata takse vrši preko računa za električnu energiju, kako je i bilo predviđeno osporenim izmjenama zakona. 

Istakli su da radnici BHRT-a nisu i ne žele da budu taoci u ”igrama“ političkih partija u BiH, jer javni servis BiH ne pripada političkim partijama niti poslanicima u PS BiH, nego svim građanima BiH koji su i njih izabrali. 

"UO Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u također od Upravnog odbora BHRT-a traži da, u skladu sa svojim dužnostima, obezbijedi i u narednom periodu redovnu isplatu plata i naknada radnicima BHRT-a, koji, i u ovako teškim uslovima, pošteno zarađuju svoju platu", dodali su u saopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije