Radiosarajevo.ba saznaje: U Federaciji BiH neće biti uveden potpuni karantin

A. S.
Radiosarajevo.ba saznaje: U Federaciji BiH neće biti uveden potpuni karantin
Foto: FUCZ / Sa jednog od sastanaka FŠCZ-a

U Federaciji Bosne i Hercegovine neće biti uveden potpuni karatin u trajanju od 15 dana, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

U toku je sjednici Federalnog štaba civilne zaštite, a jedna od tema današnjeg sastanka je bio i prijedlog uvođenje potpunog karantina u trajanju od 15 dana u ovom bh. entitetu.

Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Federalne uprave civilne zaštite, ranije je potvrdio ovakvu mogućnost, ali je upravo donesena odluka da se sve prolongira do daljnjeg i da na snazi ostaju ranije mjere zabrana kretanja.

"Mogućnost zaustavljanja epidemije je bila icdeja potpune zabrana kretanja za sve. Takva mjera može polučiti rezultate da nema širenja koronavirusa, ali odf toga neće biti ništza. Barem takva odluka neće biti donesena danas, jer su članovi (njih 9) Federalnog štaba civilne zaštite saglasni da se na to još pričeka", saznaje Radiosarajevo.ba.

Konačni zaključci današnje sjednice bit će poznati u 17:15 sati kada je predviđeno obraćanje nadležnih.

Do sada je od posljedica koronavirusa u BiH preminulo 17 osoba, a 574 ih je zaraženo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije