Putna komunikacija na području Jablanice u prekidu

1
Radiosarajevo.ba
Putna komunikacija na području Jablanice u prekidu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Katastrofa u Donjoj Jablanici

Putna komunikacija na području općine Jablanica s pojedinim naseljenim mjestima je u prekidu, objavio je u subotu Operativni centar civilne zaštite HNK-a.

Opskrba električnom energijom u Jablanici uspostavljena je u svim naseljenim mjestima izuzev jednog dijela Donje Jablanice, radnici Komunalnog poduzeća vrše popravke na vodovodnoj mreži u mjestima stradalim u poplavama kao i radnici BH Telecoma.

Tokom dana nastavljeni su radovi na raščišćavanju ruševina u Donjoj Jablanici, uz angažiranje mehanizacije i volontera vrši se raščišćavanje puteva i objekata stradalih u poplavama.

Đoković u novom intervjuu spomenuo i BiH: "Propatili su više nego Srbija"

Đoković u novom intervjuu spomenuo i BiH: "Propatili su više nego Srbija"

Gradski štab civilne zaštite Grada Konjica konstantno rukovodi akcijama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženim područjima grada Konjica, koje je pogodila prirodna nesreća i provodi aktivnosti zbrinjavanja ugroženog stanovništva.

Na terenu rade tri stručne komisije koje vrše procjenu štete od obilnih padavina.

Angažirani su svi raspoloživi resursi u akcijama zaštite i spašavanja i stalno se radi na uspostavi putnih komunikacija u područjima grada Konjica koje je zadesila prirodna nesreća.

Također, građevinska mehanizacija konstantno je angažirana na uspostavljanju putnih komunikacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije