Građani desetak sekundi ranije upozoreni na zemljotres u BiH

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ukljucite upozorenje o zemljotresu na postavkama telefona,10sekundi moze zivot spasiti

Postavke>Lokacija>Upozorenje o zemljotresu ✓Ukljuciti

Geopro

Ne valjajte gluposti … Normalno da cete dobiti prije obavjest nego se u Sarajevu osjeti ,a bio u hercegovini. Ono što je zanimljivo da ste dobili informaciju na mobitelu prije nego što ste osjetili trus. Trus je val koji se proteže kroz litosferu. Od Sarajeva je to 90 km. A elektromagnetni val je mnogo brži i vi ste dobili informaciju "svjetlosnom brzinom". Dakle, saznali ste za trus prije stvarnog osjećaja. Transferzalni val koji se kretao je njihao površinu litosfere i trajao dugo.

Role

Sada će teoretičari zavjera oplesti

Cobra

***kakvo obavjestenje i upozorenje na zemljotres ?? Dobro je ovaj narod i pametan kolko ih ubijate glupostima

Da se zna

Vrlo logicna i genijalna aplikacija. Cestitke Google na dobrobiti za svoje klijente. Vrijedi upozorenje da ne vozite preko mosta, da smanjite brzinu ili stanete u voznji, ne idete u tunel, odmaknete se od zgrada,… Alarm je vrlo glasan i prepoznatljiv.

/ Najnovije