Ivica Puljić: "Ne postoji ured RS-a u Washingtonu. Ja sam nazvao taj broj..."

6
Radiosarajevo.ba
Ivica Puljić: "Ne postoji ured RS-a u Washingtonu. Ja sam  nazvao taj broj..."
Print Screen / Ivica Puljić

Ivica Puljić, novinar Al Jazeere iz Washingtona komentarisao je sankcije koje su SAD uvele za, između ostalog, Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a napomenuo je da su sankcije proširene - zbog korupcije.

Na ovoj listi našli su se Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a, njegova supruga Tijana te Mirsad Kukić, predsjednik PDA.

"Druga vrsta sankcije su nametnute iz SD-a za Tegeltiju i Kukića koji su dobili zabranu ulaska u SAD", objasnio je Puljić te je dodao:

State Department objavio izvještaj za BiH: Žestoka kritika na račun Dodika i njegove svite

State Department objavio izvještaj za BiH: Žestoka kritika na račun Dodika i njegove svite

"Nije to baš tako naivno kako to misli i govori Dodik".

Napomenuo je nisu tačne tvrdnje SNSD-a da postoji ured RS-a u ovom gradu.

Kako je pojasnio, Obrad Kesić u SAD ima ured gdje se nalazi Bijela kuća i na čijem je otvaranju on bio, a radi se o iznajmljenog uredu, te tu nema nikoga - već se može iznajmiti.

"Provjerio sam, njih nema tu. Ja sam za svaki slučaj, nazvao i taj telefon 1234567890, - ne možete dobiti nikoga, naravno", naveo je Puljić.

"Kesić je rekao da Amerika pokazuje nemoć sankcijama, što je za vrstu neke diskusije, možda doktora, liječnika da priča o takvim izjavama", poručio je Puljić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije