Uhapšen napadač na povratničku porodicu Ferhatović iz Vlasenice

8
Radiosarajevo.ba
Uhapšen napadač na povratničku porodicu Ferhatović iz Vlasenice
FOTO: Facebook / PU Vlasenica/Objava o napadu sa Facebook-a

Nakon objave na društvenim mrežama da su u Vlasenici, u srijedu, napadnuti članovi povratničke porodice Ferhatović, Raza Ferhatović te njen sin Amir, lokalnim medijima u Vlasenici je iz MUP-a RS potvrđeno da je napadač na povratnike uhapšen.  

"Policijski službenici Policijske stanice Vlasenica lišili su slobode lice Z.S. iz Vlasenice jer je 28.7.2021. godine, oko 14:40 sati, fizički napao lica A.F. i njegovu majku R.F. ispred njihove porodične kuće u Vlasenici, saopćeno je iz Policijske uprave (PU) Zvornik", prenosi lokalni portal Infobirac.net.

Kako je navedeno iz Policijske uprave Zvornik, "tom prilikom lica A.F. i R.F. su zadobili povrede nastale oštrim predmetima".

Navode kako je "o svemu obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo – Područna kancelarija Vlasenica" dodajući kako je "u toku dokumentiranje krivičnog djela". 

Prema nezvaničnim informacijama, povratnička porodica Ferhatović iz Vlasenice tvrdi da ih je nožem napala osoba srpske nacionalnosti.

U cilju da provjerimo navode i detalje o ovom slučaju koji su izneseni na društvenim mrežama, u dva navrata smo kontaktirali Policijsku upravu u Zvorniku, ali glasnogovornik PU Zvornik Milan Avlijaš nije odgovorao na naš poziv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije