PSBiH: Komisija nije podržala prijedlog izmjena Krivičnog zakona BiH

0
Radiosarajevo.ba
PSBiH: Komisija nije podržala prijedlog izmjena Krivičnog zakona BiH
Foto: PS BiH / Parlamentarna skupština

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrdila je danas da Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o sportu u BiH nisu usklađeni sa Ustavom i pravnim sistemom BiH.

Komisija nije prihvatila ni principe Prijedloga zakona o dopunama Zakona o sportu u BiH koji je predložio Denis Zvizdić, kao ni Prijedloga zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH, čiji su predlagači poslanici Milan Dunović, Zlatan Begić i Vlatko Glavaš, piše BHRT.

Na današnjoj sjednici odlučeno je da Ustavnopravna komisija dostavi Kolegiju Predstavničkog doma orijentacioni plan rada za ovu godinu, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Komisija predlaže da se u orijentacioni radni plan Predstavničkog doma za ovu godinu uvrsti i izrada Prijedloga izmjena i dopuna Poslovnika Predstavničkog doma kojim bi se regulisala izrada i podnošenje amandmana, pravo predlagača zakona da koriguje, izmijeni ili dopuni osnovni tekst zakona do okončanja prve faze pred nadležnom komisijom, odnosno propisao hitni postupak za redefinisani tekst zakona na način kako je to propisano jedinstvenim pravilima za izradu pravnih propisa u institucijama BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije