Prvooptuženi za ubistvo biznismena Slaviše Krunića liječen na psihijatriji

1
Radiosarajevo.ba
Prvooptuženi za ubistvo biznismena Slaviše Krunića liječen na psihijatriji
Foto: RAS Srbija / Benedi Đukanović

Materijalnim dokazima odbrane Benedija Đukanovića (43), prvooptuženog u slučaju teškog ubistva u Okružnom sudu Banja Luka, danas je nastavljeno suđenje za ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića izvršenog u aprilu 2019. godine.

Advokat Vesna Rujević sudu je predala više od 20 materijalnih dokaza, među kojima i medicinsku dokumentaciju o liječenju Đukanovića na Klinici za psihijatriju u Banjaluci.

Prema ovoj dokumentaciji, Đukanović je na Klinici za psihijatriju u Banjaoj Luci boravio u više navrata od 2000. godine.

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

Advokat Rujević ove dokaze obrazložila je da su u pravcu utvrđivanja ličnih i porodičnih prilika kod njenog branjenika Benedija Đukanovića.

Pored ovih, sudu je predata i medicinska dokumentacija za bliske članove porodice prvooptuženog Đukanovića.

Od ostalih materijalnih dokaza odbrana prvooptuženog je uložila i dokaze o, kako su naveli, nezakonitom izuzimanju pojedinih predmeta, među kojima je bio i telefon Željka Kovačevića, koji je ubijen tokom sačekuše i napada na Krunića i njegovu pratnju, piše Srpskainfo.com.

Prema navodima odbrane, ovaj telefon nakon oduzimanja nije bio predat u depozit Okružnog suda u Banjoj Luci, već se nalazio u Tužilaštvu RS, nakon čega je obavljeno njegovo vještačenje.

Sudu je odbrana Đukanovića predala i dopis 'Grave osiguranja' iz kojeg se, kako je objasnila Rujević, vidi da je Tamara Krunić, supruga ubijenog Krunića, mjesec dana nakon ubistva podnijela zahtjev za naknadu štete usljed nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije