Prvog dana ljeta u Hercegovini sunce, u Bosni večeras pljuskovi i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Prvog dana ljeta u Hercegovini sunce, u Bosni večeras pljuskovi i grmljavina
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Danas u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčano prijepodne.

U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Lokalno pljuskovi mogu biti obilni. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Uz olujne oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33°C.

U Sarajevu veći dio dana sunčano. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Lokalno pljusak kiše je moguć u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C, a najviša dnevna oko 29°C.

Biometeorološka prognoza: Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno će djelovati na raspoloženje većine ljudi. Pri tome bi osjetljive osobe trebale posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i štetnog UV zračenja. Poslijepodnevni sati će biti manje ugodni u odnosu na prvi dio dana, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Mogući su i problemi sa snom zbog visokih temperatura u noći.

U četvrtak ujutro po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno s niskom naoblakom ili maglom. Tokom dana će prevladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Poslijepodne i u večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u Krajini, zapadnim i centralnim područjima Bosne i sjevernim i istočnim dijelovima Hercegovine. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera, krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 16°C, na jugu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 35°C.

U petak u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni pretežno sunčano prijepodne. Poslijepodne i u večernjim satima širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18°C, na jugu do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije