! / Prvi put u Banjoj Luci svečana Akademija povodom Dana državnosti BiH

25. 11. 2021. u 18:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Svečana Akademija povodom Dana državnosti BiH održava se večeras u Banjoj Luci, u organizaciji Socijaldemokratske partije (SDP BiH). 

"Prvi put u post Dejtonskoj BiH, u Banja Luci Svečana Akademija povodom dana državnosti BiH i 78. godišnjica ZAVNOBIH-a", napisao je na svom Facebook profilu domaćin večeri Vojin Mijatović.

Na svečanosti prisustvuje Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH (SDP), Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i brojni drugi simpatizeri i članovi ove stranke. 

"Borba za Bosnu i Hercegovinu nije borba ni protiv koga. To je borba za sve nas, od Une do Drine, od Save do mora. Svi mi živimo u istoj kući. Ne možemo poželjeti da u susjednoj sobi krov prokišnjava, a nadati se da će to za nas biti dobro. Bosna i Hercegovina pripada svima nama zajedno i svima jednako, ma kako se zvali. Borba za Bosnu i Hercegovinu je borba za dobrosusjedske odnose i međusobno uvažavanje ne principima jednakosti, iskrenosti i istine. 

Neka živi naša domovina Bosna i Hercegovina.
Jedna kuća za sve nas.
Jedina zemlja dva puta rođena u antifašističkoj borbi.
Smrt fašizmu, sloboda narodu!", poručio je u svojoj čestitci ranije Nikšić.

Svečanost je počela intoniranjem himne naše Bosne i Hercegovine. 

Djelić atmosfere pogledajte u videu u nastavku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)