Prvi Bosanci primili vakcinu protiv COVID-a

Radiosarajevo.ba
Prvi Bosanci primili vakcinu protiv COVID-a
Anadolija / Vlado Đajić prvi primio vakcinu protiv koronavirusa

Protiv koronavirusa danas se vakciniše 20 zdravstvenih radnika u Univezitetskom kliničkom centru RS. Vakcinu protiv virusa COVID-19 prvi je primio Vlado Đajić, generalni direktor ove zdravstvene ustanove.

Rusku vakcinu Sputnjik V primit će i medicinski radnici sa COVID odjeljenja, koji su najugroženiji.

Đajić je kazao da je ovo historijski trenutak, a razlog zašto je pristao da se on prvi vakciniše, je jer vjeruje u vakcinu.

„Ovu vakcinu smo čekali godinu dana, vakcinu u koju svi polažu mnogo nade. Imam povjerenja u ovu vakcinu da je bezopasna, moram da kažem da je na svjetskom tržištu velika utakmica, borba je za vakcine, nema ih dovoljno. Među prvima smo nabavili testove, a evo sad i vakcinu“, istakao je Đajić i naglasio kako slijedeće sedmice stiže još vakcina.

"Vakcina predstavlja ogroman korak u borbi protiv korornavirusa. Javno zdravstvo će i dalje nastavljati raditi i štiti što veći broj našim građana. Ovim putem pozivamo građane da pristupe vakcinaciji", istakao je Branislav Zeljković, v.d. direktor Instituta za javnost zdravstvo RS

Alen Šeranić, ministar zdravlja RS naglasio je kako će se i on vakcinisati čim bude prilike.

"Uspjeli smo da obezbijedimo vakcine za naše zdravstvene radnike, čim krene vakcinacija bit ću među prvima koji će se vakcinisati. Ovdje smo da zajednički odgovorimo na izazov pandemije i da se borimo protiv koronavirusa", poručio je Šeranić i naglasio kako poziva sve da se proces vakcinacije ne koristi u političke svrhe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije