Prva reakcija Magazinovića nakon govora Schmidta: "Tu nešto ne štima..."

9
Radiosarajevo.ba
Prva reakcija Magazinovića nakon govora Schmidta: "Tu nešto ne štima..."
FOTO: Facebook / Saša Magazinović

Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, danas se obratio zastupnicima Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, osvrnuvši se na najave povlačenja saglasnosti RS na osnivanje državnih institucija i prijenos nadležnosti sa države na ovaj bh. entitet.

Između ostalog, tu je bilo govora i o europskom put i ekonomskom rastu BiH, a Schmidt je spomenuo i biometrijski pasoš pa pitao ko će objasniti građanima u Banjoj Luci da će moći putovati samo u jednu-dvije zemlje.

Naravno, spomenuo je Schmidt i formiranje Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, Oružane snage BiH, UIO, VSTV, Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA), Graničnu policiju...

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Njegovo izlaganje pomno je pratio Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH (SDP), koji je kazao da ga je iznenadilo što, osim zastupnika koji su ignorisali ovo obraćanje Schmidta, nisu prisustvovali ni predstavnici diplomatskog kora.

“Svi su bili pozvani... Pogledajte ko je došao i na kojem nivou. Očigledno da i tu nešto ne štima. Šta? Vi ćete saznati prije nego ja”, rekao je Magazinović.

Obraćanje Schmidta možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije