Prva reakcija nane Fate Orlović na odluku Valentina Inzka

1
Radiosarajevo.ba
Prva reakcija nane Fate Orlović na odluku Valentina Inzka
Foto: AA / Fata Orlović

Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je danas dopune u Kaznenom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

U svojoj odluci koju je dostavio institucijama BiH naveo je kako "pomirenje ne može biti bez priznanja zločina i bez odgovornosti".

Iz cijele Bosne i Hercegovine danas stižu reakcije nakon nove odluke Inzka, a posebno se prate vijesti iz Srebrenice, odakle su proteklih godina dolazila najžešća negiranja genocida.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Huriju Karić, kćerku nane Fate Orlović, koja je dobro, ali se, kako je rekla njena kćerka - posljednjih dana slabije javlja na telefonske pozive.

"Upravo smo razgovarale nakon što je Inzko donio odluku o negiranju genocida i ona je pozdravila. Kazala mi je kratko da je bilo krajnje vrijeme. Vjeruje da će za građane Bosne i Hercegovine nakon ove odluke doći bolji dani, iako stižu iz Republike Srpske žestoke reakcije na odluku Inzka. Inače, nana Fata ne voli mnogo to ni komentirati", kazala je Hurija Karić.

Ona kaže da nanu Fatu zdravlje dobro služi, da se polako i smirila nakon što je crkva izmještena iz njene avlije u Konjević Polju.

"Mašalah, ona je super. Jede redovno, izađe ispred kuće i uživa u miru koji ima", dodala je Hurija Karić, kćerka nane Fate Orlović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije