Nana Fata Orlović hospitalizirana, pogoršalo joj se zdravstveno stanje

9
Radiosarajevo.ba
Nana Fata Orlović hospitalizirana, pogoršalo joj se zdravstveno stanje
Foto: Anadolija / Nana Fata, arhiv

Nana Fata Orlović zbog pogoršanog zdravstvenog stanja hospitalizirana je na Klinici za plućne bolesti UKC-a Tuzla.

Kako je potvrdila glasnogovornica UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović za portal Radiosarajevo.ba Fata Orlović je primljena u bolnicu zbog problema sa plućima koje je imala i ranije.

"Nana Fata je smještena na odjel za plućne bolesti. Trenutno se prati stanje pacijentice", kazala je Aščerić-Mujedinović.

Aščerić-Mujedinović  je za naš portal kazala i to da je Fata Orlović posljednjih dana imala jedan težak period i želi da se odmara.

"Veliko je interesovanje za nanu Fatu. Njoj je sada potreban mir", dodala je glasnogovornica UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović za portal Radiosarajevo.ba

Kako nezvanično saznajemo Fata Orlović protekle dvije noći nakon što je u njenom dvorištu u Konjević Polju srušena nelagalno izgrađena crkva bila je izložena provokacijama.

"Više pijanih osoba dolazilo je pred kuću Fate Orlović, pjevali su četničke pjesme i ljubili zemlju gdje je bila srušena crkva", kazao je izvor za Tuzlanski.ba koji dodaje da je Fatu Orović sve ovo potreslo zbog čega joj se dodatno narušilo zdravstveno stanje.

Borba nane Fate, podsjećamo, za uklanjanje pravoslavne crkve, koja je izgrađena u njenom dvorištu tokom rata i agresije na Bosnu i Hercegovinu početkom 1990-ih godina, dok su ona i preživjeli članovi porodice bili u izbjeglištvu, trajala je dvije decenije.

Uklanjanje bespravno sagrađenog objekta pravoslavne crkve počelo je nakon presude Evropskog suda za ljudska prava u Strasoburgu 1. oktobra 2019. kojom je naloženo državi Bosni i Hercegovini da ispoštuje ranije odluke o uklanjanju crkve – odluke CRPC-a iz 1999. godine i Ministarstva za izbjeglice iz 2001. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije