Prva reakcija Baralije nakon što je OHR poništio glasanje za gradonačelnika Mostara

11
Radiosarajevo.ba
Prva reakcija Baralije nakon što je OHR poništio glasanje za gradonačelnika Mostara
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Irma Baralija

Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, izdao je preporuku o načinu glasanja za gradonačelnika Mostara, kazavši da procedura izbora prema Statutu Mostara mora biti tajna.

Povodom odluke OHR-a da poništi prvi krug glasanja za izbor gradonačelnika u Mostaru, na Facebooku se oglasila Irma Baralija.

Podsjetimo, u prvom krugu glasanja, Mario Kordić kandidat HDZ-a BiH dobio je 15 glasova, Zlatko Guzin iz SDA dobio je 11 glasova, dok je Irma Baralija iz BH Bloka dobila ukupno pet glasova vijećnika.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

"Poštovani predstavnici medija,
Zahvaljujem vam se na interesovanju ali nažalost nisam u prilici odgovoriti na sve pozive i poruke koje mi upućujete.
U nastavku je kratki osvrt na Odluku OHR-a:
Razumijemo da je OHR pravni tumač našeg Statuta pa je i očekivana njihova reakcija nakon u petak održane sjednice Vijeća i zaključka o javnom glasanju.
Bilo glasanje javno ili tajno mi nemamo problem reći kome dajemo povjerenje jer su naši razlozi jasni, utemeljeni na činjenicama i argumentima. I dalje smatramo da bi gradonačelnica iz BH bloka bila ne samo najkvalifikovanija za ovu poziciju nego i politički najbolja opcija za Mostar.
Nisam osoba koja odustaje, borim se sve dok postoji ikakva nada da postignemo naš cilj, tako da sam sretna što se ukazala ova druga šansa, ne samo meni nego i kolegama i kolegicama iz drugih stranaka da ovaj put, oslobodjeni pritiska koji da sobom nosi javno glasanje, biraju drugačije i hrabrije.
I dalje vjerujem da Mostar može", napisala je Baralija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije