Prva reakcija Dragana Čovića nakon sastanka sa 'osmorkom' i Delegacijom EU: 'Krajnje je vrijeme...'

5
A. S.
Prva reakcija Dragana Čovića nakon sastanka sa 'osmorkom' i Delegacijom EU: 'Krajnje je vrijeme...'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

U rezidenciji Delegacije Europske unije u Sarajevu, završen je susret predstavnika HDZ-a BiH i stranaka 'osmorke'.

Kako je već ranije saznao Radiosarajevo.ba, domaćin ovog susreta je šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler.

Cilj sastanka je razgovor o aktuelnoj političkoj situaciji i nastavku formiranja vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Do susreta dolazi u ključnoj sedmici za ovo pitanje, s obzirom da se uskoro očekuje i intervencija visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Sastanak je, kako smo već pisali, prvi napustio lider Naroda i pravde Elmedin Konaković, koj ije imao ranije preuzete obaveze, ali nije davao izjave novinarima.

Susret u rezidenciji prvi je od lidera stranka komentirao lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

"Prijateljski smo razgovarali sa Sattlerom da je krajnje vrijeme o tome kako je krajnje vrijeme da završimo priču o federalnoj vladi. Uvjeren sam da ćemo mi imati uskoro imenovanje vlade. Očekujem da ćemo se svi držati dogovora. Imat ćemo još jako puno razgovora ovdje.

Što se tiče HDZ-a mi smo potpisali sporazum i očekujemo da svi drugi partneri završimo ovu priču. Zajedničkim snagama, uz pomoć međunarodne zajednice, trebamo završiti sve ovo", kazao je Dratgan Čović.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije