Prva presuda u predmetu 'Dragičević': Krim tehničari oslobođeni krivice

0
Radiosarajevo.ba
Prva presuda u predmetu 'Dragičević': Krim tehničari oslobođeni krivice
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija / Davor Dragičević

Osnovni sud u Banjoj Luci oslobodio je krim tehničare Policijske uprave Banja Luka Mikicu Marijanca i Zorana Bošnjaka krivice da su uništili dokaz u istrazi ubistva Davida Dragičevića.

Sudija Radmila Medaković izjavila je u obrazloženju presude da Tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

"Nije dokazan umišljaj, odnosno da su optuženi svjesno uništili dokaz koji je bio bitan u istrazi ubistva", dodala je Medakovićeva.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Tužilac Dalibor Vrećo odbio je komentirati presudu, dok je otac ubijenog mladića Davor Dragičević pred sudom uzvikivao da je ovo zločinačka država i pitao da li su ljudi sretni što mu je ubijeno dijete.

Davor Dragičević ujedno je najavio da će 27. marta doći pred Tužilaštvo BiH sa šatorom i da neće odlaziti.

"Ukoliko ne budu počeli rješavati ubistvo Davida Dragičevića i hapsiti odgovorne 27. marta ujutro doći ću ispred Tužilaštva BiH i neću odlaziti, pa neka me uhapse", rekao je Dragičević, prenosi Srpskainfo

Optužnica protiv krim-tehničara podignuta je u septembru 2018. godine, a optuženi su se o krivici izjasnili u decembru 2018, odnosno januaru 2019. godine.

Suđenje optuženima počelo je u aprilu prošle godine.

Prema optužnici, Marijanac i Bošnjak bacili su bokserice koje su 25. marta 2018. godine, nakon obdukcije tijela ubijenog mladića, prebačene u depozit Policijske uprave Banja Luka, odnosno u prostoriju za sušenje predmeta.

"Dakle, u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo 'sprječavanje dokazivanja'", navodilo se u optužnici.

Ostatak teksta čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije