Prva presuda u BiH za diskriminaciju LGBTI osoba

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Civilizaciski

Bravo Lejla!

Leonardo

Bio bi bas sevap ovu Samru nauciti lijepim i zdravim razmisljanjima. Sa onim nastupima zvuci kao kakva infantilna konzerva. Zelim joj puno srece u ucenju ljudskih vrijednosti i prava.

Ime

Isto je govorio i Dodik ali njemu ne smiju ništa, čak ni poprijeko ga pogledati. Kada je Samra to govorila tada je taj skup u Sarajevo došao iz drugih sredina sa ciljem izazivanja političkih nereda i predstavljanja grada kao netolerantnog. I Samra ima pravo na svoje demokratsko mišljenje kao i ova populacija.

Sve moralni branitelji tradicionalnih vrijednosti, a tarabili bi komsijinu zenu u sekundi. No, kad je Lgbt u pitanju, aaa ne, potezu moral, porodicu, djecu i kojesta. Licemjeri i nazadni autokrati.

.

Hava

Ja ne mrzim, briga me, ali nikad necu shvatiti sto moraju praviti paradu kroz grad, kreveljiti se i obuci kao papagaj. Budi sta hoces, ne eksponiraj se, cuti, radi, zivi svoj zivot kako hoces, ako ne ometas drugoga. Nesto nikad ne vidjoh Elton Dzona u nekoj paradi. Ne, nego To hoce da sav svijet zna ko su i da mi ne valjamo i da su oni superiorni.

Tebi komso, i mater i zenu i sestru

. ka Sve moralni branitelji tradicionalnih vrijednosti, a tarabili bi komsijinu zenu u sekundi. No, kad je Lgbt u pitanju, aaa ne, potezu moral, porodicu, djecu i kojesta. Licemjeri i nazadni autokrati.

Lejla zalto moje

Tebi golubice samo treba dobro zabit kurtchinu, sve ce te tuge proci. Ima nade, ne odustaj ;)

Pazi, pise se civilizaciJski

>>Bravo Lejla! ka Civilizaciski<< Inace pismenost je bitna tekovina civilizacije i civilizovanosti.

Pa

Turci su BiH bili oko 500 godina i dosta smo pokupili od njih: burek, ostale pite baklave, pedere itd. I jeste li čuli za ĐOJLENE

Kia

Nastranost perverzija i devijacija.

komentar

A kada je neko zaista diskriminisan, da ne kazem fizicki napadnut zbog svoje seksualne pripadnosti u BIH? Ne volim nasilje ni u kom obliku i ni od koga ali ovakvo agresivno sugerisanje da je neko diskriminisan i insistiranje da neko prihvati LGBTQ populaciju mogu dozivjeti takodjer kao vid nasilja. Kada kazem "prihvati" onda mislim na svako ponasanje koje ohrabruje ljude iz LGBTQ populacije da rade sta im je volja (npr. za vrijeme lockdowna jedina javna manifestacija koja je izvedena na zivi zor bila je je parada ponosa) kao i da i sami pokusaju da budu dijelom te populacije ili barem djeca! Ja opet kazem da nemam nista protiv LGBTQ populacije, ali kampanja koju vode je u najmanju ruku agresivna i postaje sve agresivnija. Svako dobro svim ljudima :)

/ Najnovije