Prva jesenja kiša u Mostaru izazvala poplave i prometni kolaps

AA
Prva jesenja kiša u Mostaru izazvala poplave i prometni kolaps
Prva jesenja kiša u Mostaru je izazvala poplave na više lokaliteta i prometni kolaps, što odražava dugogodišnje probleme komunalne infrastrukture grada na Neretvi.

Nakon nekoliko kišnih sati gradske prometnice, dvorišta, dječja igrališta, ulazi u stambene zgrade i javne ustanove su pod vodom, što je dugogodišnji problem Mostara. 

Šahtovi su zatrpani lišćem i onemogućavaju odlazak vode s površine te uzrokuje brojne probleme.  Prva jesenja kiša na muke je stavila jednu radnicu trgovinske radnje koju smo zatekli kako se bori da joj voda ne uđe u objekt. 

"Borba s vodom za nas je problem koji se pojavi pri svakoj jačoj kiši", kazala je stanovnica Mostara , pokazujući svega nekoliko metara dalje pješake koji zbog nakupina vode ne mogu prijeći ulicu. 

Vodeni bazeni stvoreni su pred brojnim stambenim zgradama zbog čega mnogobrojni Mostarci i Mostarke onemogućeni su bez improvizacije doći do svojih domova. 

Voda je okupirala i prilaze brojnim javnim ustanovama, ugostiteljskim i trgovinskim objektima, gradskim parkovima i dječjim igralištima, ali i gradskim prometnicama. 

Na Aveniji jedan dio prometnice je potpuno pod vodom, koja se prelijeva i na trotoar te pješacima onemogućava kretanja. Na pojedinim dijelovima grada zbog vode vozači su primorani voziti i kroz zabrane, a kako su zbog radova mnoge ulice raskopane, na prometnice izlazi i blato što znatno ugrožava sigurnost u prometu za sve sudionike. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije