Protiv Osmana Kozlića podignuta optužnica za krivično djelo 'Nesavjestan rad u službi'

1
Radiosarajevo.ba
Protiv Osmana Kozlića podignuta optužnica za krivično djelo 'Nesavjestan rad u službi'
Foto: Fena / Muftija banjalučki Osman ef. Kozlić

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je 7. decembra ove godine podiglo optužnicu protiv bivšeg banjalučkog muftije, Osmana Kozlića, i nekadašnjeg predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka, Kasima Mujičića. Optužnica također obuhvata i dvije druge osobe, Almira Hodžića i Muhedina Spahića.

Prema saopštenju iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Osman Kozlić i Kasim Mujičić optuženi su za krivično djelo "Nesavjestan rad u službi".

Almir Hodžić se suočava s optužbom za krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja", dok se Muhedin Spahić tereti za krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja" i krivično djelo "Falsifikovanje i uništavanje službene isprave" u vezi sa stavom 3. Krivičnog zakona bh. entiteta RS.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Prethodno su službenici Policijske uprave Banja Luka podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu prošle godine, navodeći postojanje osnova sumnje da su osumnjičeni počinili dva krivična djela i nanijeli materijalnu štetu od 1,5 miliona KM.

Osman Kozlić je razriješen dužnosti muftije Islamske zajednice Bošnjaka za Europu, 10. septembra 2020. godine, smijenjen zbog propusta u radu na mjestu banjalučkog muftije, kako je navedeno u odluci reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Optužnica je sada proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije