Protestna šetnja za Maidu Džafić u Tuzli: Cilj je da spasimo bar nečiji život

N. Ka.
Protestna šetnja za Maidu Džafić u Tuzli: Cilj je da spasimo bar nečiji život
Foto: Facebook / Ilustracija

Na društvenoj mreži Facebook od nedavno, nažalost, aktivna je grupa ,,Pravda za Maidu Džafić”, kojom se želi dati podrška porodici Džafić, čija je 15-godišnja kćerka Maida preminula prije nekoliko dana, a priča koja je prethodila ovoj tragediji uznemirila je javnost u Bosni i Hercegovini.

Roditelji djevojčice tvrde da je djevojčica preminula zbog greške ljekara, kazavši na početku da je tačan nalaz (dijagnoza leptospiroza) dobila tri dana nakon smrti... 

Otac preminule djevojčice Miralem Džafić za naš portal ranije je kazao da na sve načine žele spriječiti da se nikome ovakve stvari ne ponovo, je kako on ističe za njega pravde u njihovom slučaju nema.

On je za Radiosarajevo.ba kazao da je danas drugi put da izlaze na ulicu.

"Imamo za cilj samo da probudimo javnost, da ukažemo na propuste koji se dešavaju u zdravstvu u našoj zemlji. Njima Hipokratova zakleta ne znači ništa. 

Cilj je da spasimo bar nečiji život, da pokrenemo svijest doktora koji će se u budućnost bolje odnosti prema pacijentima. Jer treba da imamo što bolji tretman, a ne da riskiramo svoej živote", rekao je Džafić.

Protestna šetnja održat će se danas u Tuzli od 15 do 17 sati. 

Planiran trasa kretanja je Trg Slobode, pa ulicom prof. dr. Ibre Pašića do ulaza na UKC Tuzla.

Iz grupe Pravda za Maidu Džafić pozvali su građane koji planiraju doći da se pridržavaju mjera zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije