I građani Hadžića na ulicama nakon ubistva Jasmina Berovića: Poslali poruku vlasti

Radiosarajevo.ba
I građani Hadžića na ulicama nakon ubistva Jasmina Berovića: Poslali poruku vlasti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mirni protesti u Hadžićima

Nakon jučerašnjih mirnih prostesta na Ilidži, i danas je neformalna grupa građana izašla na mirne proteste u Hadžićima zbog ubistva sugrađanina

Podsjetimo, preksinoć je u ilidžanskom naselju Otes ubijen 36-godišnji Jasmin Berović, a za njegovo ubistvo sumnjiče se tri migranta koji su i dalje u bijegu. 

"Građani su se i danas okupili u znak protesta zbog tragedije koja se desila prije dvije noći. U nadi da će se situacija s migrantima poboljšati, mi smo došli ovdje da uputimo apel vlastima da što prije nađu rješenja za ovaj problem, da smanje broj migranata na području Donjih Hadžića i Ušivaka te da pomognu stanovnicima Ilidže i Blažuja, a da migrante rasporede i po drugim Općinama kako bi rasteretili ovo područje... Da našim policajcima koji časno i pošteno obavljaju svoj posao u Hadžićima pruže podršku kako bi svoj posao mogli što bolje i adekvatnije, jer su njihovi kapaciteti na izmaku snaga", rekao je organizator ovog skupa Dželil Bandić.

Navodi kako su mjesecima ljudi u strahu.

"Ukoliko se ove nemile scene koje su se dogodile preksinoć ponove, moglo bi doći do bunta i revolta građana te nepovjerenja vlasti. Moglo bi doći do nereda, koje bismo svi željeli izbjeći jer sigurno među migrantima ima časnih i poštenih ljudi", dodao je Bandić.

Nakon okupljanja, uslijedila je protestna šetnja:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije