Protest radnika Hidrogradnje ispred Vlade FBiH: Izađi Fadile, ponesi naše pare

E. H.
Protest radnika Hidrogradnje ispred Vlade FBiH: Izađi Fadile, ponesi naše pare
Gotovo 50 obespravljenih radnika sarajevskog poduzeća Hidrogradnja okupilo se jutros ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu, kako bi iskazali nezadovoljstvo trenutnim statusom.

Ovim protestima, kako ističu, oni najavljuju radikalnije mjere koje će preduzeti kako bi stigli do ispunjenja svojih zahtjeva, koji glase: isplata zaostalih plaća, doprinosa i penzioniranje oko 270 radnika koji su ispunili uslove za penzioniranje.

Predstavnik obespravljenih radnika zatražio je zvaničan sastanak s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, kako bi razgovarali o ovoj temi i nedavnom štrajku glađu ovih radnika. Ipak, rečeno im je da malo sačekaju jer je premijer na drugom sastanku.

Obespravljeni radnici, kako kažu, traže samo svoje i tuđe im ne treba, te Federalnom premijeru poručuju "Izađi Fadile i ponesi naše pare".

Najavili su da, ukoliko im se danas ne ispune uvjeti ili ne postignu sporazum, bit će primorani na radikalnije mjere između kojih je "ležanje na golom betonu ispred zgrade".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije