Protest opozicije počeo 'Maršem na Drini' i povicima 'Mile, lopove'

Anadolija
Protest opozicije počeo 'Maršem na Drini' i povicima 'Mile, lopove'
U Banjaluci počeo je protest opozicije, odnosno Saveza za promjene i miting vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, SNSD, DNS i SP, javlja Anadolu Agency (AA).

Hiljade ljudi stiglo je iz svih dijelova BiH u Banjaluku. Nose već pripremljene transparente. Skupove obezbjeđuje više od 2.000 policajaca. Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač ranije je izjavio kako će se koristiti sva zakonom dozvoljena sredstva.

Naime, policija ima informacije o pojedincima i grupama koje su planirale izazivanje nereda tokom današnjih skupova. Ulice u centru Banjaluke zatvorene su od osam časova, dok je od ponoći do večeras do 20 časova zabranjen rad svim kafićima na teritoriji grada, kao i prodaja alkoholnih pića u prodavnicama i marketima.

Veliki narodni protest Saveza za promjene počeo je u 12 časova u parku Mladen Stojanović, kao i miting "Srcem za Srpsku-stop izdaji" vladajuće koalicije na Trgu Krajine.

MUP je za oba skupa zabranio šetnje koje su najavljivali opozicija od parka do Trga Krajina i pozicija u obrnutom smjeru, kako bi se izbjegao susret i sukob građana. I pozicija i opozicija tvrde da sukoba na današnjim okupljanjima neće biti i pozvali građane da na miran i dostojanstven način iskažu svoj stav.

Parkom ozvanjaju uzvici građana „Mile lopove!“, uz žvižduke, dok su pljeskom dočekali lidere opozicije.

Među brojnim muzičkim numerama s razglasa se čuo i „Marš na Drinu“ te citati Vladimira Petrovića Disa. Ubrzo je intonirana himna Srbije - Bože, pravde.

Brojni su transparetni kritike aktulene vlasti u RS-u, a posebno usmjereni prema predsjedniku RS-a i SNSD-a Miloradu Dodiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije