Mladen Ivanić: Vlast je loše radila i za to će odgovarati

Fena
Mladen Ivanić: Vlast je loše radila i za to će odgovarati
/ Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić posjetio Zenicu: Druženje s mladima, FOTO: Anadolu Agency
Opozicija se danas u RS-u bori za demokratsko pravo da protestvuje.

Pored svih zabrana izborila se za to i već je pobijedila organizujući današnji skup u banjalučkom trgu, rekao je član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić.

Smatra da je MUPRS-a trebao da omogući protestnu šetnju nakon okupljanja pristalica opozciije u Banjoj Luci, a svoj stav o tome će naknadno saopštiti.

"Nije nam padalo na pamet da dođemo u kontakt s drugim učesnicima skupa u Banjoj Luci ili proizvedemo bilo kakav sukob", rekao je Ivanić u izjavi novinarima nakon sastanka s ministrom unutrašnjih posolova RS-a Draganom Lukačem.

Kaže da je vlast loše radila i da će za to odgovarati, a da su se već „uhvatili za glavu“, jer su se odlučili da organizuju kontraprotest. Danas se RS izborila za demokratsko pravo da iznese svoj stav, smatra on, te dodaje da ne očekuje nerede jer nisu zbog toga okupljeni.

Inat vlasti u RS-u je, kaže, doveo do sadašnje situacije, a opozicija je bila izložena raznim optužbama da će upadati u zgrade institucija, što im ne pada na pamet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije