BiH / Proslava za Dan grada: U Širokom Brijegu veliki koncert Thompsona

08. 08. 2019. u 12:45:00 Fena

Shares: 278

Gradsko vijeće Širokog Brijega održat će svečanu sjednicu u petak, 9. augusta, u povodu proslave Dana grada i blagdana Velike Gospe, koji se u Širokom Brijegu obilježavaju 15. augusta.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević kazao je kako će program proslave početi navedenom sjednicom, a završiti na središnjem širokobriješkom trgu koncertom hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona.

"Za Dan grada uvijek pripremimo prikladan program, pa ćemo kao i dosad održati svečanu sjednicu Gradskog vijeća, a zabavni program ćemo završiti velikim koncertom Marka Perkovića Thompsona, koji će se održati u četvrtak, 15. augusta, u večernjim satima na Trgu širokobrijeških žrtava", kazao je Kraljević.

Dodao je kako osim Dana grada, i devetnica Velikoj Gospi, kao i sami blagdan Velike Gospe, zauzimaju posebno mjesto u životu svih Širokobriježana, ali i gostiju.

"Ovo je vrijeme kada u našem gradu vlada posebno svečano ozračje. Pozivamo sve Širokobriježane i naše goste da ovo vrijeme proslavimo dostojanstveno, ponosno i u zajedništvu", dodaje prvi čovjek Širokog Brijega.

Ocijenio je kako je Dan grada ujedno i prigoda kako bi se prisjetili svega što se kroz proteklih godinu dana radilo, te onoga što se planira uraditi u ovom gradu.

"Uredili smo park Sajmište, kao i određene dijelove Borka koji je naša prirodna ljepota i izvor života. Ovime smo željeli povezati urbani dio grada s prirodom koja je udaljena od centra svega nekoliko minuta hoda, ali smo i Borku dali određenu novu dimenziju. Vjerujemo kako postoji još potencijala, pogotovo u turističkom smislu", kazao je Kraljević.

Dodao je kako je park Sajmište ovog ljeta ispunio svoju svrhu i u festivalskom smislu, ali i da postoje određeni dijelovi projekta koje će, kako kaže, završiti do kraja godine čime će Borak dobit još veći smisao.

"Planiramo uređivati i šetnicu prema urbanom dijelu grada, a ovih dana bi trebali krenuti u izgradnju parking prostora ispred zgrade Vlade Zapadnohercegovačke županije. Imamo planove kako urediti gradsko središte i nadamo se kako ćemo u realizaciju određenih dijelova krenuti u što skorije vrijeme", zaključio je širokobriješki gradonačelnik.

Podsjećamo, Thompsonovi koncerti dosad su bili zabranjeni ili otkazani zbog javnog pritiska, između ostalih, u Holandiji, Njemačkoj, Švicarskoj i Sloveniji, državama u kojima se ovaj izvođač opisuje kao promotor neonacizma i ustaštva, pamti se njegovo pjevanje koljačke pjesme “Jasenovac i Gradiška Stara” te činjenicu da mu najveći hit započinje s ustaškim pozdravom, piše Index.
 
Naprimjer, prije tri godine, krajem jula, odlukom Gradskog vijeća švicarskog grada Schlierena zabranjen je koncert Marka Perkovića Thompsona koji je trebao u tom gradiću pored Zuericha biti održan 3. septembra.

U Hrvatskoj i Bosni Hercegovini se na Thompsonovim koncertima okuplja desno glasačko tijelo koje poneseno njegovim pjesmama nacionalne tematike zna prirediti i nevjerojatne izljeve mržnje, kakav je naprimjer zabilježen na proslavi godišnjice Oluje u Kninu 2015. Tada je masa na Thompsonovu koncertu, nakon što je on svoj hit Čavoglave započeo standardnim Za dom spremni, glasno skandirala “Ubij Srbina”. 

NEMA KOMENTARA