Pronađeno tijelo heroja iz Jablanice: Spasio ljude sigurne smrti, ali sebe nije uspio

3
Radiosarajevo.ba
Pronađeno tijelo heroja iz Jablanice: Spasio ljude sigurne smrti, ali sebe nije uspio
Foto: Facebook / Ernad Begović

U četvrtak, 10. oktobra, pronađeno je tijelo heroja iz Donje Jablanice, Ernada Begovića, koji je spasio svoje komšije od katastrofalnih poplava, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Sabahudin Spahović iz Federalne uprave Civilne zaštite.

U Jablanici je zabilježena tragična priča o Ernadu Begoviću, koji je izgubio život dok je nesebično pokušavao spasiti svoje komšije od poplava. Iako je dao sve od sebe da pomogne drugima, nažalost, bujica ga je odnijela ispred očiju njegovog oca, nakon što je uspješno spasio deset ljudi.

Dženad Džino upozorava: 'U našu Jablanicu dolaze razni "krvoloci" s društvenih mreža, Tik-Toka...'

Dženad Džino upozorava: 'U našu Jablanicu dolaze razni "krvoloci" s društvenih mreža, Tik-Toka...'

Javno poduzeće Komunalno d.o.o. Mostar izrazilo je duboko saučešće i objavilo in memoriam za svog zaposlenika, Ernada Begovića, koji je nestao u ovoj katastrofi. U saopćenju se ističe njegova herojska i nesebična gesta, naglašavajući kako je Ernad uvijek bio tu za svoju porodicu, prijatelje i komšije, posebno u trenucima velike opasnosti.

Njegova požrtvovanost i humanost ostat će u trajnom sjećanju svih koji su ga poznavali. Kolektiv Javnog poduzeća Komunalno d.o.o. Mostar pruža punu podršku njegovoj porodici u ovim teškim trenucima, izražavajući nadu da će im zajednica stajati uz rame.

U saopćenju se također navodi da svi koji žele pomoći Ernadovoj porodici mogu to učiniti uplatom na žiro račun njegove kćerke, Erne Begović. Njegova hrabrost i predanost drugima nikada neće biti zaboravljeni.

Više o poplavama u BiH čitajte na portalu Radiosarajevo.ba na linku OVDJE.

Javno poduzeće Komunalno d.o.o. Mostar s ponosom ističe herojsku i nesebičnu gestu našeg djelatnika Ernada Begovića,...

Posted by JP Komunalno Mostar on Tuesday, October 8, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije