Promocija turizma BiH na Bliskom Istoku: Poruka 'Visit Sarajevo' na ulicama Emirata

3
Radiosarajevo.ba
Promocija turizma BiH na Bliskom Istoku: Poruka 'Visit Sarajevo' na ulicama Emirata
Foto: Printscreen / Poruka "Posjeti Sarajevo" u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Turistička zajednica Kantona Sarajevo pokrenula je novu promotivnu kampanju kako bi predstavila glavni grad Bosne i Hercegovine kao atraktivnu turističku destinaciju na globalnom tržištu.

Ova kampanja uključuje poruku "Visit Sarajevo" koja se trenutno prikazuje na ulicama četiri ključna emirata: Dubaija, Abu Dhabija, Šarjaha i Ras Al Khaimah.

Ova promotivna aktivnost usmjerena je na privlačenje pažnje turista u jednom od najvažnijih turističkih tržišta na svijetu.

Svečano otvoren most Hercegovina: Veliki infrastrukturni korak za Bosnu i Hercegovinu

Svečano otvoren most Hercegovina: Veliki infrastrukturni korak za Bosnu i Hercegovinu

Dubai, kao globalni turistički centar i najveći grad UAE, zajedno s ostalim navedenim emiratima koji privlače milione turista iz cijelog svijeta, pruža idealnu priliku za promociju Sarajeva.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo planira nastaviti ovu kampanju još tri mjeseca, s nadom da će povećati interes za posjetom glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Prema statistikama za prvih šest mjeseci 2024. godine, turisti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nalaze se među prvih deset najbrojnijih posjetitelja i noćenja u Kantonu Sarajevo.

Ova kampanja ima za cilj ne samo povećanje broja posjeta već i jačanje globalne prepoznatljivosti Sarajeva kao željene destinacije za putovanja.

🇦🇪🇧🇦“Visit Sarajevo” poruka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 🆕 “Visit Sarajevo” poruka je koju građani i posjetioci...

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Wednesday, September 4, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije