Proljeće u BiH usred zime: Danas i do 18 stepeni, evo kako će biti do Nove godine

0
Radiosarajevo.ba
Proljeće u BiH usred zime: Danas i do 18 stepeni, evo kako će biti do Nove godine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak ujutro, 25. decembra, bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Livno -2 stepena, Drvar -1, Sokolac 0, Prijedor i Sanski Most 1, Bjelašnica 2, Sarajevo i Zenica 3, Ivan Sedlo 4, Mostar i Tuzla 5, Banja Luka, Široki Brijeg i Trebinje 6, Bugojno 9, Gradačac 10, Neum 11, Bihać 14 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab južni i jugozapadni. Najviša dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 18 stepeni.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina ljudi biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom prohladnih jutarnjih i večernjih sati, naročito u unutrašnjosti. Prije podne, mjestimično je moguća i pojava dugotrajnije magle, što će usporiti porast temperature, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u ovom periodu. Danju sunčanije i ugodnije u cijeloj zemlji.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

ZA 26.12.2023 (Utorak), u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom poslije podne i tokom noći. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje u drugom dijelu dana. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na sjeverozapadu Bosne 12, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

Poznati meteorolog objavio prognozu do marta 2024: 'Evo kada nas čeka ledeni period od 20 dana'

Poznati meteorolog objavio prognozu do marta 2024: 'Evo kada nas čeka ledeni period od 20 dana'

ZA 27.12.2023 (Srijeda), jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni. 

ZA 28.12.2023 (Četvrtak), sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, a dnevna od 10 do 16 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije