Proljeće u BiH trajalo samo za vikend. Evo kakvo nas vrijeme čeka do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Proljeće u BiH trajalo samo za vikend. Evo kakvo nas vrijeme čeka do četvrtka
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Sarajevo

Jutros je u Bosni pretežno oblačno. Kiša je registrovana na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U Hercegovini i jugozapadu Bosne je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan Sedlo 9; Bugojno, Livno i Sokolac 10; Sarajevo i Široki Brijeg 11; Bijeljina, Gradačac i Srebrenica 13; Bihać, Prijedor, Sanski Most, Stolac i Zenica 14; Trebinje i Tuzla 15; Banja Luka, Doboj, Mostar i Zvornik 16; Neum 17°C.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena u Hercegovini. Prolazni pljuskovi i slaba grmljavina se očekuju širom zemlje. U jutarnjim satim u sjevernim područjima, a tokom dana u većem dijelu zemlje. Bez padavina na jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 27°C.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša u jutarnjim satima. Više padavina se očekuje sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi, izraženije u drugom dijelu dana, remetiti ugođaj, te uzrokovati nešto lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature i osvježenje u vidu padavina, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. Na jugu zemlje biće malo povoljnije biometeorološke prilike.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U utorak 09.05.2023., pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva smanjenje naoblake u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Povremeno slaba kiša ili lokalni pljusak se očekuju u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 °C.

[related]https://radiosarajevo.ba/multimedia/video/veliko-nevrijeme-zahvatilo-hrvatsku-sve-blize-je-bosni-i-hercegovini/495237[/related] 

U srijedu 10.05.2023., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći kiša i pljuskovi se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Na krajnjem sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, na jugu do 15, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 23 °C. 

U četvrtak 11.05.2023., oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na sjeveroistoku Bosne do 21 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije