Proljeće u BiH stiže prije vremena: Uživajte u suncu prije nove kiše, objavljena prognoza do petka

1
Radiosarajevo.ba
Proljeće u BiH stiže prije vremena: Uživajte u suncu prije nove kiše, objavljena prognoza do petka
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Šetnja Baščaršijom

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša je registrovana na sjeveru Hercegovine, zapadnim, centralnim i sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -5; Bugojno i Zenica 0; Ivan Sedlo 1; Tuzla 2; Drvar i Sarajevo 3; Doboj, Livno i Sanski Most 4; Banja Luka i Bijeljina 5; Gradačac i Široki Brijeg 6; Mostar, Stolac i Trebinje 7; Neum 10°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše i to uglavnom prije podne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

U Sarajevu sunčano uz umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji, izraženije u dijelu Hercegovine. Pod uticajem južine, povećane naoblake i povremenih padavina, tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Kao posljedica promjene vremena, od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, promjene raspoloženja, malaksalost, nesanica, reumatski bolovi. Preporučljivo je ne izlagati se jačim naporima.

Objavljena je prognoza do petka:

U srijedu 8. 3. 2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne se očekuje povremena kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, dnevna od 11 do 17 °C. 

U četvrtak 9. 3.2023., pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana kiša se očekuje u većem dijelu naše zemlje, a poslije podne uglavnom na području Hercegovini, zapadne i jugozapadne Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, dnevna od 13 do 19 °C. 

U petak 10. 3. 2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne i dio večeri u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, dnevna od 11 do 17 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeoerološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije