Danas možda kiša: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Danas možda kiša: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu/Arhiva

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne pada slab snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -11; Ivan Sedlo -7; Sarajevo -6; Bugojno -3; Drvar, Gradačac, Jajce, Livno, Zenica -2; Sanski Most -1; Banja Luka 0; Bihać, Tuzla 1; Široki Brijeg 4; Mostar 5; Trebinje 6; Grude 7; Neum 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, na normali je i lagano opada.

Tokom prijepodneva će biti ugodnije, a sa odmicanjem dana opšta slika će se postepeno kvariti, najprije na zapadu, potom i u ostatku zemlje. Približavanje pogoršanja, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Od reakcija na promjenu vremena moguće su glavobolja, nervoza, reumatski bolovi, problemi sa snom i malaksalost.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Kiša je moguća poslije podne i u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 3 °C.

U četvrtak, pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Obilnije padavine na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren u Posavini i Krajini sjeverozapadni, a u ostatku zemlje uglavnom jugozapadni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuju se povremno jaki udari juga. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 8 do 12, a dnevna u Krajini od -1 do 5, u ostatku Bosne od 6 do 10, na jugu do 15 °C.

U petak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, a u Bosni u jutarnjim satima ili tokom prijepodneva. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 3 do 9, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne od 10 do 15 °C.

U subotu, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 9 do 15 °C.

U nedjelju, oblačno vrijeme sa kišom. U Krajini postepen prestanak padavina poslije podne, a na istoku i sjeveroistoku Bosne kiša se očekuje u večernjim satima. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije