Jutros hladnije u Sarajevu nego na Bjelašnici: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

0
Radiosarajevo.ba
Jutros hladnije u Sarajevu nego na Bjelašnici: Evo kakvo nas vrijeme očekuje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je na sjeveru i sjeverozapadu Bosne oblačno i maglovito. U ostatku naše zemlje pretežno vedro.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Livno -11; Drvar, Ivan Sedlo -10; Bugojno -8; Jajce, Široki Brijeg -7; Gradačac, Grude, Zenica -6; Sanski Most, Sarajevo -5; Bihać, Tuzla -4; Bjelašnica -2; Mostar 2; Neum 4; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Tokom jutra, poželjno je adekvatno se odjenuti. Također je moguća i pojava magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju i po potrebi reducirati kretanje. Preporučljivo je topliji i sunčaniji dio dana provesti na otvorenom.

Danas će u većem dijelu sjeverne i sjeverozapadne Bosne preovladavati magla i niska naoblaka. U ostatku naše zemlje pretežno vedro. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od -1 do 5, a u Hercegovini od 8 do 12 °C.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 3 °C.

U srijedu 02. decembra 2020. , pretežno oblačno vrijeme. U Krajini, zapadnim i dijelovima centralne Bosne očekuje se slab snijeg, a u večernjim satima je moguća i ledena kiša. U Hercegovini kiša. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 2 do 6, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 8 do 12 °C.

U četvrtak 03. decembra 2020. , pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U Krajini se očekuje snijeg. Na planinama snijeg u večernjim satima. Na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 8 do 12, a dnevna u Krajini od 0 do 5, u ostatku Bosne od 6 do 10, na jugu do 15 °C.

U petak 04. decembar 2020. , umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovni, centralnim i istočnim područjima Bosne, a na planinama snijeg. U večernjim satima slaba kiša ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 4 do 12, na jugu do 16 °C.

U subotu 05. decembra 2020. , umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U večernjim satima kiša se očekuju i u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 8, na jugu do 13, a dnevna od 7 do 14, na jugu do 16 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije