Jutros na Bjelašnici minus 11: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici minus 11: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne je oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -11; Livno -6; Drvar i Ivan Sedlo -5; Široki Brijeg -3; Sarajevo -2; Grude -1; Bihać, Jajce, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0; Bugojno i Gradačac 1; Mostar 6; Neum 7°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948Pa, za 4hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Povećana naoblaka u Bosni ponajviše će djelovati na nešto lošije raspoloženje kod osjetljivih osoba. Temperature će i dalje biti niske, što će usloviti određene probleme. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, osobito tokom jutra i večeri.

Danas pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne preovladavaće pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3°C.

U utorak, 01. decembar 2020., pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla ili niska oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

U srijedu, 02. decembar 2020., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Padavine se očekuju na zapadau i jugozapadu Bosne te u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U četvrtak, 03. decembar 2020., u Bosni oblačno. Može padati slab snijeg. U Hercegovini većinom vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije