Prognoza za naredne dane: Od ponedjeljka razvedravanje, a onda opet stiže - kiša

0
Radiosarajevo.ba
Prognoza za naredne dane: Od ponedjeljka razvedravanje, a onda opet stiže - kiša
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Kišna nedjelja u Sarajevu

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Najhladnija temperatura bilježi se na Bjelašnici, gdje je izmjereno 8 stepeni Celzija, u Sarajevu je 18, dok su najtopliji Mostar i Neum, gdje je izmjereno 26 stepeni. Dodajmo i da temperatura mora u Neumu iznosi 22 stepena.

A, prema najavi meteorologa, razvedranje nam dolazi već sutra, u ponedjeljak, 12. juna, no i ono će biti kratkotrajno.

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Federalni hidrometeorološki zavod kako će u ponedjeljak u Bosni i Hercegovini prije podne biti pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. U drugom dijelu dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 27°C.

U utorak, 13. juna, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

Nedim Sladić za Radiosarajevo.ba: Kakvo nas vrijeme očekuje ovog ljeta?

Nedim Sladić za Radiosarajevo.ba: Kakvo nas vrijeme očekuje ovog ljeta?

U srijedu, 14. juna, u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

A, u četvrtak, 15. juna, u Bosni i Hercegovini ponovo oblačno sa kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije