Prognoza: Evo kad nam stiže novo zahlađenje

Radiosarajevo.ba
Prognoza: Evo kad nam stiže novo zahlađenje
FOTO: EPA / Ilustracija
Jutros u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Sokolac 12; Bugojno 14; Srebrenica 15; Goražde, Ivan-sedlo, Jajce, Sarajevo 16; Livno 17; Banja Luka, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Tuzla, Zenica, Zvornik 18; Bihać, Bijeljina, Prijedor 20; Trebinje 22; Mostar, Neum 23.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, većina populacije će se osjećati ugodnije, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je planirane aktivnosti provoditi tokom prijepodnevnih sati, u drugom dijelu dana djelimično reducirati aktivnosti. Osim porasta temperature i vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga se ne treba duže izlagati suncu.

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje na zapadu Bosne, poslijepodne, je moguć slab pljusak kiše. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Dnevne temperature od 26 do 32, na jugu od 31 do 35 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 28 °C.

Petak: Sunčano i vruće. Poslijepodne u višim područjima centralne i jugoistočne Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 29 do 35 °C.

Subota: Sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 30 do 36 °C.

Nedjelja: Sunčano i vruće. Poslijepodne u Bosni se očekuju pljuskovi. U večernjim satima ili u noći s nedjelje na ponedjeljak jače naoblačenje, što će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu u cijeloj zemlji. Izraženije grmljavinsko nevrijeme moguće je na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu od 22 do 27, a dnevne od 31 do 37 °C.

Ponedjeljak: Pretežno oblačno vrijeme s kišom. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 19 do 25, a dnevne od 25 do 30, na jugu od 29 do 33 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije