Prognoza do četvrtka: Evo kad stiže nevrijeme, objavljeno upozorenje za Sarajevo, Tuzlu, Prijedor...

0
Radiosarajevo.ba
Prognoza do četvrtka: Evo kad stiže nevrijeme, objavljeno upozorenje za Sarajevo, Tuzlu, Prijedor...
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša i nevrijeme / Ilustracija

Jutros je pretežno sunčano je na području Krajine i većem dijelu sjeverne Bosne. U ostatku zemlje je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Za regije Sarajeva, Tuzle, Prijedora i Višegrada upaljen je meteoalarm zbog očekivane grmljavine, a upozorenje glasi:

"Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće. "

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 4; Sokolac 7; Bugojno 8; Ivan Sedlo 9; Livno, Sarajevo i Srebrenica 10; Bihać i Široki Brijeg 11; Prijedor, Sanski Most i Zenica 12; Banja Luka 13; Doboj i Tuzla 14; Gradačac 15; Trebinje 16; Mostar 17; Neum 18°C.

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Bioprognoza: Stabilnije vrijeme, povremeni sunčani intervali i umjereni porast temperatura, izraženije u prvom dijelu dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, neće biti suviše jake. S obzirom da će poslijepodnevni sati biti praćeni pljuskovima u većem dijelu zemlje, što će povremeno remetiti ugođaj, poželjno je ljepše periode dana iskoristiti za boravak na otvorenom.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost ali je nestabilno. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni slabom grmljavinom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C. U Sarajevu sunčanije prije podne. Povremeno su mogući pljuskovi u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom u drugoj polovini dana. Padavine se prvo očekuju na području Krajine, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini, a u noći na utorak na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C. 

Važno upozorenje Agencije iz BiH: Ovi krekeri s chia sjemenkama povlače se s tržišta

Važno upozorenje Agencije iz BiH: Ovi krekeri s chia sjemenkama povlače se s tržišta

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.  

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.  

U četvrtak u Bosni i Hercegovini će preovladavaće pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se prognoziraju slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije