Pročitajte prognozu do petka: Bit će kiše...

Radiosarajevo.ba
Pročitajte prognozu do petka: Bit će kiše...
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano. U Bosni ima magle po kotlinama.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bugojno 11; Bjelašnica, Ivan-sedlo, Sanski Most i Srebrenica 12; Goražde, Kupres, Livno i Sarajevo 13; Bihać, Tuzla, Zenica, Prijedor i Doboj 14; Banja Luka i Zvornik 15; Bijeljina 16; Stolac 17; Gradačac i Trebinje 18; Neum 20; Mostar 21°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i opada.

Bioprognoza: Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. Tokom prijepodneva će biti ugodnije. Uz izraženiji osjet sparine i vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo umanjiti boravak na suncu, te reducirati aktivnosti u drugom dijelu dana.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

Utorak: U Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti u sjevernim područjima. U dugoj polovini dana u Bosni će lokalno padati kratkotrajna kiša ili slab lokalni pljusak. Vjetar u Hercegovini slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. U Bosni vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 34°C.

Srijeda: U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U Bosni više sunčanog vremena prijepodne. Od sredine dana u Bosni će biti pljuskova. U Krajini i centralnim područjima moguća je i slaba grmljavina. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima Bosne slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 30°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 33°C.

Četvrtak: U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U Bosni umjereno do pretežno oblačno, od sredine dana s kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C.

Petak: Očekuje se naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati kišu u većem dijelu zemlje. Padavine se ne očekuju na jugu. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 32°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije