Pročitajte optužnicu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića

0
Radiosarajevo.ba
Pročitajte optužnicu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića
Foto: Facebook / Milorad Dodik

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik i vršioc dužnosti direktora Službenog glasnik RS Miloš Lukić trebali bi se u ponedjeljak, 16. oktobra naći pred Sudom Bosne i Hercegovine.

Oni se terete za krivično djelo neizvršavanja odluka visokog predstavnika iz Krivičnog zakona BiH.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine objavilo je i optužnicu.

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

"U vremenskom periodu od 01. jula 2023. godine do 09. jula 2023. godine u Banjoj Luci, Milorad Dodik i Miloš Lukić, svjesni i znajući da je visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, Christian Schmidt, donio Odluku kojom se sprječava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, broj: 14/23 od 01. jula 2023. godine, koji Zakon je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na osmoj posebnoj sjednici održanoj 27. juna 2023. godine i Odluku kojom se spriječava stupanje na snagu Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS, broj: 15/23 od 01. jula 2023. godine, koji Zakon je Narodna skupština RS usvojila na sedmoj posebnoj sjednici održanoj 21. juna 2023. godine, sa kojima su prethodno bill upoznati i protivno tome preduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka, a ne primjenjujći i ne provodeći navedene Odluke Visokog predstavnika", navodi se, između ostalog, u optužnici.

Kompletnu optužnicu možete pročitati na linku OVDJE.

/ Anketa

Hoće li će se Milorad Dodik 16. oktobra pojaviti na Sudu BiH?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije