Pripremite se za kišu i pljuskove. Dolazi promjena vremena, evo kakvo vrijeme će biti pred 1. maj

0
Radiosarajevo.ba
Pripremite se za kišu i pljuskove. Dolazi promjena vremena, evo kakvo vrijeme će biti pred 1. maj
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni pretežno oblačno sa slabom kišom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini preovladava sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Pretežno oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo 3; Sokolac 4; Sarajevo 6; Bugojno i Livno 7; Sanski Most, Tuzla i Zenica 8; Bihać, Gradačac, Stolac, Trebinje i Zvornik 9; Banja Luka i Široki Brijeg 10; Neum 12; Mostar 14°C.

Danas u Bosni pretežno oblačno prije podne sa slabom kišom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. U Hercegovini razvedravanje u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne prije podne će povremeno biti jakih udara bure. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

U Sarajevu oblačno prije podne sa slabom kišom. Smanjenje oblačnosti u posljepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.


BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao i proteklog dana, uz promjenljivo i nestabilno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, tegobe kod osjetljivih osoba će biti nešto izraženije tokom prijepodneva. Povremene padavine će mjestimično kvariti ugođaj i raspoloženje većini populacije. Drugi dio dana proteći će uz ljepšu opštu sliku i postepeno razvedravanje.

Objavljena je prognoza do subote:

27.04.2023 (četvrtak), pretežno sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 20 stepeni. 

28.04.2023 (petak), malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a samo ponegdje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a najviša dnevna od 14 do 20 stepeni. 

29.04.2023 (subota), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centalnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a najviša dnevna od 15 do 21 stepen, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije