Pripremite se za dolazak novog snijega. Objavljena detaljna prognoza do subote

0
Radiosarajevo.ba
Pripremite se za dolazak novog snijega. Objavljena detaljna prognoza do subote
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove preovladava magla i niska naoblaka. U ostatku zemlje sunčano.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac -8; Drvar -6; Bugojno -5; Sanski Most, Sarajevo -4; Banja Luka, Bijeljina, Livno, Prijedor, Zenica -3; Doboj, Široki Brijeg -2; Tuzla -1; Stolac 0; Bihać, Bjelašnica, Ivan Sedlo 1; Mostar 4; Trebinje 5; Gradačac 7; Neum 10; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavati sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 14 °C. U područjima sa dugotrajnom maglom temperatura između 0 i 4 °C.

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

U Sarajevu veći dio dana magla. Dnevna temperatura oko 2 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljnije biometeorološke prilike i stabilizaciju vremena, većina populacije će se osjećati bolje. Prohladno jutro i potom duži sunčani intervali, povoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. U centralnoj i istočnoj Bosni, mjestimično zadržavanje magle tokom prijepodneva, uzrokovaće manje probleme osjetljivim osobama. Sa odmicanjem dana posvuda će biti ugodnije. Kasni noćni sati mogli bi proteći uz vrlo slabe padavine, što će neznatno remetiti opštu sliku.

Objavljena je prognoza do subote:

ZA 21.12.2023 (četvrtak), pretežno oblačno vrijeme, uz prolazno razvedravanje poslije podne. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša u nižim i snijeg u višim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stepeni.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/meteorolozi-najavili-novi-dolazak-snijega-evo-u-kojem-dijelu-bih-ce-prvo-poceti-padati/525676[/related] 

ZA 22.12.2023 (petak), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini,na jugozapadu i krajnjem sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, a najviša dnevna od 6 do 12, u južnim i sjevernim područjima zemlje do 14 stepeni. 

ZA 23.12.2023 (subota), pretežno oblačno vrijeme, u nižim područjima sa slabom kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije